Nikolaos Dimitriadis

Trizma Neuro, Univerza v Sheffieldu

Dr. Nikolaos Dimitriadis že več kot desetletje povezuje nevroznanost in vedenjsko znanost s področjem trženja, komunikacij, vodenja in izobraževanja. Svetoval je podjetjem kot so IKEA, IBM, Nestle, Banca Intesa Sanpaolo, Holcim, Pierre Fabre, Coca Cola Hellenic, Raiffeisen Bank, Plaza Centers, Rauch, Teekanne in še mnogim drugim. V Slovenijo prihaja pogosto, saj stalno sodeluje v sklopu poslovnega izobraževanja Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete. Je direktor podjetja Trizma Neuro, ki je specializirano za nevromarketing in regionalni direktor britanske Univerze Scheffiled za Srbijo, Črno goro in Makedonijo. Na omenjeni univerzi je tudi magistriral in doktoriral iz poslovnih ved. „Vse, kar smo, je v naših možganih,“ pravi dr. Dimitriadis ter dodaja: "skrbite za svoje možgane in možgane svojih sodelavce''.

Robert Kaše

Izredni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani

Robert Kaše je izredni profesor za management in organizacijo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani na Katedri za management in organizacijo, kjer poučuje različne predmete na dodiplomskem, podiplomskem, magistrskem in doktorskem študiju. Njegovi trenutni raziskovalni interesi vključujejo socialne mreže (odnosi na delovnem mestu), strateško upravljanje s človeškimi viri, kariere in timsko delo/pojavnost. Njegovo delo je bilo objavljeno v revijah, kot so Organization Science, Human Resource Management, International Journal of Human Resource Management. Je izredni urednik pri Human Resource Management (Wiley) in del svetovalnih/redakcijskih odborov pri Human Resource Management Review (Elsevier), Journal of Organizational Effectiveness (Emerald) in Economic & Business Review. Pogosto sodeluje pri organizaciji akademskih konferenc, delavnic in izobraževanj. S svojo podporo interakciji med raziskavami in prakso je dejaven član Slovenske kadrovske zveze, redni govornik na strokovnih konferencah, predavatelj na izvršnih usposabljanjih in, kadar mu čas dopušča, na aplikativnih projektih, kjer širi znanje in se uči od zanimivih organizacij in talentov.

Marija Felkel

Hrvatski Telekom, Članica uprave in izvršna direktorica za kadrovsko področje

Diplomirala je na Pravni fakulteti v Zagrebu leta 1998. Kot odvetnica je začela poklicno pot v javni upravi in kmalu postala strokovnjakinja za delovno pravo. Leta 2004 se je pridružila Siemensu na Hrvaškem, kjer je bila v obdobju več kot desetih let odgovorna za vse kadrovske procese in vodila širok spekter projektov na področju človeških virov. Še posebej izjemni so rezultati povezovanja kadrovskih funkcij bližje poslovnim. Pod Marijinim vodstvom se je kadrovska funkcija resnično razvila v strateško pomembno funkcijo za uspeh podjetja. Vključena je tudi v mnoga strokovna združenja in s svojim udejstvovanjem pomembno prispeva k razvoju kadrovske stroke na Hrvaškem.

Nataša Houmark

Johnson & Johnson

Nataša Houmark ima 15 let izkušenj na vodilnih kadrovskih položajih v mednarodnem okolju (Imperial Tobacco, Sparkasse bank, Goodyear, Johnson & Johnson). S pomočjo raznolikih izkušenj iz različnih organizacijskih struktur in kultur, regionalnih kadrovskih procesov, sistemov nagrajevanja, odnosov z zaposlenimi, združitev in prevzemov ter vodilnih mednarodnih kadrovskih ekip, lahko prispeva k širši in učinkovitejši kadrovski agendi. Verjame v stalen, osredotočen razvoj ljudi v skladu s poslovno strategijo, z razvojem ključnih organizacijskih zmogljivosti in učinkovitim upravljanjem talentov kot tudi z učinkovitimi procesnimi cikli. Meni, da je umetnost upravljanja s človeškimi viri postaviti učinkovito in ustrezno kadrovsko agendo v najbolj zapletenih, mednarodnih, matričnih organizacijskih okoljih z merljivimi rezultati, kar prispeva k poslovnih rezultatov - skupaj z vodilnimi v podjetjih.

Tamara Valenčič

D.Labs, Samostojna svetovalka na področju HRMja ter strateška svetovalka

Tamara Valenčič je strokovnjakinja na področju razvoja in upravljanja talentov, organizacijskega designa in HRMja ter komuniciranja. Ima bogate izkušnje s povezovanjem dveh strok – HRM in komunikacij, ki jih povezuje v oblikovanje in postavljanje organizacijskih kultur, ki temeljijo na učinkovitosti in vključevanju sodelavcev. Na svoji profesionalno pot se je preizkusila v vladnem okolju, na Gospodarski zbornici Slovenije, v telekomunikacijski industriji ter mednarodni korporaciji. Nazadnje je spoznala tudi start up okolje. Danes je samostojna svetovalka na področju HRMja ter strateška svetovalka v podjetju D.Labs. Za svoje dosežke je prejela regionalno priznanje ProPR in bila Kadrovski manager leta v Sloveniji. Tamara je aktivna članica predavateljica pri številnih strokovnih združenjih in članica uredniškega odbora revije HR&M.

Matej Erjavec

Košarkarska zveza Slovenije, Predsednik

Matej Erjavec je od leta 2014 predsednik Košarkarske zveze Slovenije in nekdanji košarkar Janč, Parkljev ter Slovana. Poleg tega je tudi univerzitetni diplomirani pravnik, ki že od leta 2003 vodi svojo odvetniško pisarno. Pred tem je bil strokovni sodelavec Okrožnega sodišča v Ljubljani ter sodniški pripravnik na Višjem sodišču v Ljubljani. V letih pred nastopom na funkciji predsednika KZS pa je kot pravni strokovnjak sodeloval pri organizaciji EuroBasketa 2013.

Radoslav Nesterović

Košarkarska zveza Slovenije, Generalni sekretar

Radoslav Nesterović je generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije. Svojo športno pot je začel pri matičnem klubu Slovanu. Pozneje je napredoval v tujino in postal prvi slovenski državljan, ki je redno igral v ligi NBA. Bil je tudi kapetan slovenske državne reprezentance. Leta 1998 pa ga je kot 17. na NBA draftu izbrala ekipa Minnesote Timberwolves, za katero je igral 5 sezon. V sezoni 2004/2005 je s San Antoniem postal prvak lige NBA, po 12ih letih pa je zaključil z uspešnim igranjem v NBA. Za člansko reprezentanco je debitiral leta 1995. Igral je na petih evropskih prvenstvih ter tudi na svetovnem prvenstvu 2006 in Olimpijskih kvalifikacijah 2008, po katerih je tudi sklenil reprezentančno kariero. Kapetanski trak je nosil vse od leta 2004 do reprezentančne upokojitve leta 2008. Po končani igralski karieri je sprejel ponudbo Košarkarske zveze Slovenije in postal ambasador Eurobasketa 2013 v Sloveniji, od leta 2014 pa je generalni sekretar KZS.

Rado Trifunović

Selektor moške članske košarkarske reprezentance Slovenije

Rado Trifunović je selektor moške članske košarkarske reprezentance Slovenije. Kot trener 1. razreda se lahko pohvali z bogatimi igralskimi in trenerskimi izkušnjami, saj je v obeh sferah deloval tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Prav tako je igral za slovensko moško člansko reprezentanco, za katero je zbral 11 nastopov. Na Košarkarski zvezi Slovenije je tudi predsednik Strokovnega sveta in ima izvrsten vpogled v slovensko in mednarodno košarko. Poleg odmevne igralske in trenerske kariere je kot pomočnik selektorja s slovensko moško člansko reprezentanco na evropskem prvenstvu 2017 osvojil zlato medaljo.

Katja Hleb

Partnerica v Be Solutions, trenutno vodi "learning and development" področje v Studio Moderna International

Katja Hleb ima dvajset let izkušenj na področju iskanja, selekcije in razvoja vodstvenih in visoko strokovnih kadrov in široke izkušnje na področju svetovanja in dizajniranja vrhunskih strategij in praks na področju Ljudje pri delu. Predavala je več kot 30 Top management timom nekaterih najboljših slovenskih in tujih podjetij na različne teme iz področja poslovne psihologije, med drugim inovativen program Peak performance Psychology za finančne vlagatelje in investitorje. Razvila je PDP, avtorski program, s katerim pomagamo določiti osebno poslanstvo kot del osebnega kariernega razvojnega plana in ga več kot 30 krat izvedla na primeru predsednikov uprav ali lastnikov večjih podjetij. Butična svetovalna firma, katere lastnica je bila, je delovala v 8 CEE državah in več sektorjih, kot npr. farmacija, finance, IT/TC, FCMG, zvezah in podjetjih v družinski lasti. Predavala je na večjem številu HR konferenc, nekaj časa delovala kot predsednica akreditacijske komisije SDH za izbiro kandidatov za člane nadzornih svetov v lasti SDH. Je certificirana mediatorka pri Okrožnem sodišču v Ljubljani Republike Slovenije. Trenutno je partnerica v podjetju Be Solutions, v okviru katerega vodi enoletni projekt vodenja oddelka za izobraževanje in razvoj na Studio Moderna International s 7500 zaposlenimi. Izobrazba obsega dve univerzitetni diplomi, iz psihologije in kineziologije, ter znanstveni magisterij iz psihologije. V danem trenutku je doktorska študentka na IEDC Bled School of Management, njen glavni raziskovalni fokus pa so 5D organizacijkse kulture bodočnosti in visoko zavesten (kvantni) leadership. V 2018 načrtuje, skupaj s partnerji ustanoviti mednarodni institut za visoko zavestno vodenje, povezan z večjim številom tujih priznanih partnerjev, med drugim Stanford Institute for compassion, na to temo pa bo predavala tudi na veliki mednarodni konferenci v Montrealu, namenjeni vodstvenemu kadru, akademikom in politikom.

Gregor Rajšp

Mercator d.d., Direktor sektorja Menedžment človeških virov in organizacije

Na področju dela z ljudmi v organizacijah ima skoraj že desetletje izkušenj. Ne ves čas v vlogi kadrovskega menedžerja, ampak tudi v vlogi vodje ključnih operativnih funkcij ali pa kot vodja specialistov za področje zdravja in varnosti ljudi. Skoraj polovico kariere je bil zaposlen v invalidskem podjetju Mercatorja. Ves čas se giblje v panogi trgovine, pri tem pa je imel že na začetku kariere možnost delovati v mednarodnem okolju (Aldi Group). Od leta 2015 je direktor menedžmenta človeških virov in organizacije v Mercator, d.d. Sicer pa je po izobrazbi diplomiran pravnik. Od začetka leta 2016 je predsednik sekcije za trgovino in vodja pogajalske skupine za kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine pri Združenju delodajalcev Slovenije. Prav tako je aktiven v več delovnih skupinah Trgovinske zbornice Slovenije, predvsem na delovnopravnem področju. Od julija 2017 je tudi predsednik upravnega odbora Slovenske kadrovske zveze. Prav tako je tudi aktiven član Young leaders Club pri Ameriški gospodarski zbornici, ter predsednik nadzornega sveta Mercator invalidsko podjetje, d.o.o.

Metoda Debeljak

Zavarovalnica Triglav, d.d., Direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi

Metoda Debeljak je diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kasneje je nadaljevala magistrski študij kadrovskega managementa na Fakulteti za družbene vede in magistrirala leta 2016. Od leta 1999 je zaposlena v Zavarovalnici Triglav, kjer je opravljala različne naloge na področju managementa človeških virov. Od leta 2013 opravlja naloge direktorice službe za upravljanje z zaposlenimi.

Dennis Kight

The Firehorse Collective, LLC, Soustanovitelj

Dennis je bil navdušen nad človeškimi viri in angažiranjem zaposlenih, odkar je opravil svoj prvi organizacijski tečaj na univerzi. Diplomiral je z univerze BYU-Hawaii z diplomo iz organizacijskega razvoja in nadaljeval študij organizacijske psihologije, kjer je diplomiral na Univerzi Columbia v New Yorku. Medtem ko je magistriral, je Dennis delal s CBS News Division in zaključil posebne projekte za BBDO Worldwide Advertising. Od diplomiranja dalje je delal za Motorola, Inc v Južni Floridi, Dubaj, ZAE in v Silicon Valley med internetnim razcvetom. Delal je tudi za Cisco Systems in IBM po tem, ko se je ponovno vrnil v Dubaj. Pri Ciscu, je bil prisoten pri vključevanju in zaposlovanju prve ženske delovne sile v hi-tech v Riadu, Savdski Arabiji. Nazadnje je Dennis vodil organizacijo za razvojno vodenje MEA za IBM, kjer je bil odgovoren za prepoznavanje vodstvenega kadra. Dennis je pred kratkim soustanovil The Firehorse Collective, LLC, in je v procesu pridobivanja certifikata ‘’International Coach Federation’’. Njegov najljubši moto je: ‘’Življenje je prekratko za slabo čokolado in povprečnega vodjo.’’

Gabriele Metz

Ericsson, Vodja upravljanja s talenti (regija EMEA)

Gabi se je leta 2013 pridružila Ericssonu za vodenje organizacije upravljanja s talenti na območju Bližnjega vzhoda. Preden se je pridružila Ericssonu, je Gabriele preživela 18 let pri Motorola kjer se je preizkusila v različnih kadrovskih funkcijah. Prinaša vpogled in izkušnje različnih HR funkcij, ki se uporabljajo v več geografskih območjih, vključno z Evropo, Bližnjim vzhodom in Afriko. Njena strast za krepitev mladih raznolikih talentov se je razvila med njeno prvo HR vlogo in se nadaljuje do danes. Gabi ima posebno strast pri razvoju mladih talentov in je bila vključena pri oblikovanju programa mentorstva in treniranja, ki je posebej namenjen mladim talentom. Prav tako je prejela regionalno priznanje za njeno delo na področju mentorstva in razvoja ženskih talentov. Je goreča zagovornica raznolikosti na delovnem mestu, saj to pozitivno vpliva na rezultate poslovanja v podjetjih. Svoje znanje usmerja v razvijanje talentov za izvršilne vloge v skladu s potrebami organizacije in tesno sodeluje z voditelji na vseh ravneh, da bi povečali svoje zmožnosti na področjih, kot so spremembe, angažiranje in komunikacija. Njen moto je ‘’vse se zgodi z razlogom’’.

Enzo Smrekar

Droga Kolinska d.d., Predsednik uprave

Poslovno naravnan strokovnjak za trženje, ki želi kar najbolje izkoristiti svoje znanje in izkušnje v lokalnem oziroma mednarodnem okolju. Ima 30 let izkušenj na področju trženja in managementa, od tega 18 let v multinacionalkah kot so Philip Morris, Diageo in LVMH. Ima podjetniške izkušnje s start up-i s področja management consultinga, marketinga in HRM. Vodil je poslovanja z letnim prometom 350 mio evrov v 4 poslovnih enotah, 6 tržnih enotah in 7 državah s skupno več kot 3000 zaposlenimi. Sodeloval je pri integracijah in pripojitvah družb (IDV in UD, Droga in Kolinska, Grandprom) ter pri reorganizaciji skupine DK v sodelovanju z družbo Stearn & Stewart. Leta 2010 je vodil prodajni proces Droge Kolinske, ki je bil uspešno zaključen s prevzemom s strani Atlantic Grupe. Je certificiran coach z diplomama NLP Richard Bandler – Society ter Coaching and Mentoring na Oxford Brookes University in pro bono coach in mentor številnim mladim podjetnikom ter managerjem v programih CEED, IEDC MBA, YES Yunior ter Amcham Young Profesionals. Je tudi: predsednik Smučarske zveze Slovenije, predsednik Združenja oglaševalcev Slovenije ter predsednik Upravnega odbora Prava osebna zavarovalnica d.d.

Žiga Vavpotič

Outfit7, Predsednik upravnega odbora

Žiga Vavpotič opravlja funkcijo predsednika upravnega odbora družbe Outfit7 Limited (Chairman, CFO&CRO). Je lastnik podjetja Globaldreamvision, soustanovitelj Zavoda Ypsilon, socialnega podjetja Simbioza Genesis, ABC podjetniškega pospeševalnika, sopobudnik Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani, miselnega središča Act Tank in mnogih drugih družbeno zanimivih projektov. Žiga je diplomiran ekonomist (UN), univerzitetni diplomirani politolog, smer mednarodnih odnosov, magister sociologije in avtor knjig Moja sr(e)čna knjiga, Moja žepna sr(e)čna knjiga in Srčna knjiga mojega življenja. Rdeča nit njegovega življenja je sodelovanje.

Ivan Erenda

Director – Member of Management

Ivan graduated from the University of Ljubljana with a Bachelor of Science of Chemical Technology. After obtaining his degree, he continued into postgraduate school to obtain his Master's degree in International and Diplomatic Studies and Doctoral degree of Quality Management on the topic of INTUITIVE DECISION MAKING. He works as a successful top manager in the highly demanding automotive industry, where he has over five years of experience in managing large groups of people (500+) and over 10 years of experience of managing medium-sized groups of people (100+). Guided by true leaders and shaped through several leadership positions, he has developed and sharpened his intuitive competencies. His research interests include management, crisis management, psychology and psychic phenomena. Ivan currently lives with his family in Novo mesto, Slovenia. He is advanced Tai Chi Yang style practitioner and active member of the Lions Club Novo mesto, supporting different humanitarian actions. He is author of Intuition Quotes and Reflections: World`s Largest Treasury of Intuition Sayings and upcoming book Intuition & Success.

Deana Jezeršek

LANGUAGESITTER d.o.o., soustanoviteljica, vodja izobraževanja in razvoja

Deana Jezeršek je zmagovalka 7. generacije AmCham Young Professionals. Deana je Univerzitetno diplomirana anglistka in nemcistka, od aprila 2013 je soustanoviteljica, vodja izobraževanja in razvoja pri podjetju Languagesitter d.o.o.

Gašper Hren

Danfoss Trata, Vodja projektov

Gašper Hren je inženir strojništva, ki v podjetju Danfoss Trata dela kot projektni vodja. Pred dvema letoma je zasnoval program 24Idea, v okviru katerega lahko zaposleni predlagajo ideje managementu podjetja. Kot idejni vodja skrbi za skupino ljudi z neko idejno zasnovo, ki jo potem skupaj z njimi poskuša pripeljati do faze redne proizvodnje in rednega naročanja na trgu.

Marko Narat

Študent na Fakulteti za računalništvo in informatiko

Marko Narat je študent zadnjega letnika dodiplomskega univerzitetnega programa Upravna informatika na Fakulteti za upravo ter Fakulteti za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani. Kljub svojim mladim letom si je do danes nabral že številne izkušnje s področja informatike in programiranja. Kot študent je svoje prve resne delovne izkušnje pridobil kot IT administrator in računalniški serviser v Javnih zavodih Mladi zmaji in Mala ulica, prav tako pa je kot programer in razvijalec sodeloval pri oblikovanju startup aplikacije Styliff za virtualno pomerjanje oblačil. Trenutno svoje kompetence in nova znanja pridobiva v podjetju Iconomi, kjer se je pridružil skupini programerjev in razvijalcev back-end Java rešitev. Poleg kariernih dosežkov se lahko pohvali še z uspehi v debaterstvu, kjer je z ekipo Gimnazije Bežigrad osvojil 3. mesto na državnem prvenstvu ter s številnimi uspehi na plesnem področju.

Registracija

Ne zamudite priložnosti!

210€ (+ DDV) na osebo za prijavo pred 25. novembrom 2017.
230€ (+ DDV) na osebo za prijavo po 25. novembru 2017.

Popusti:

  • 10 % popusta za udeležence, ki so člani Alumni kluba EF in AmCham Slovenija.
  • 30 % popusta za udeležence, ki so člani AmCham Slovenija Young Leaders Club.
  • 50 % popusta za talenta, ki se konference udeleži skupaj s svojim vodjo.
  • 20% popusta za udeležence, ki so člani Slovenske kadrovske zveze.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Pomembne informacije o registraciji

PRIJAVI SE

Pomembne informacije

Popusti se med seboj ne seštevajo. Prijavnina vključuje udeležbo na konferenci, odmore za kavo, kosilo in ves material. Po izpolnjevanju obrazca za prijavo boste prejeli potrditveno e-pošto na vaš elektronski naslov. Za registracijo skupine pošljite e-poštno sporočilo z informacijami o udeležencih na naslov cpoef@ef.uni-lj.si. Prijava je možna do vključno 2. decembra 2017. Po 2. decembru 2017 ni več možnosti vračil. V primeru neudeležbe niste upravičeni do vračila prijavnine za konferenco. Račun se dostavi na naslov, naveden v registracijskem obrazcu 14 dni pred začetkom konference in po konferenci. Račun mora biti plačan v roku 8 dni po prejemu.

Postanite partner

Postanite partner nečesa izjemnega.

Postanite partner konference Talent Matters 2017 in uživajte v izjemni izpostavljenosti in enodnevnem srečanju z voditelji iz srednje ter vzhodne Evrope. Za informacije o partnerskih priložnostih in paketih, ki so na voljo, se obrnite na nas.

PRIJAVI SE

Partnerji

Organizatorji

Postanite partner

Obrazec za registracijo

Popusti se med seboj ne seštevajo. Prijavnina vključuje udeležbo na konferenci, odmore za kavo, kosilo in ves material. Po izpolnjevanju obrazca za prijavo boste prejeli potrditveno e-pošto na vaš elektronski naslov. Za registracijo skupine pošljite e-poštno sporočilo z informacijami o udeležencih na naslov cpoef@ef.uni-lj.si. Prijava je možna do vključno 2. decembra 2017. Po 2. decembru 2017 ni več možnosti vračil. V primeru neudeležbe niste upravičeni do vračila prijavnine za konferenco. Račun se dostavi na naslov, naveden v registracijskem obrazcu 14 dni pred začetkom konference in po konferenci. Račun mora biti plačan v roku 8 dni po prejemu.